Specificațiile cipurilor de calculator evoluează într-un ritm rapid. Acest lucru determină asociațiile din industrie și alte organizații din domeniul conversiei puterii să-și ridice în continuare cerințele de eficiență și standardele de certificare. Ca urmare, Ghidul de proiectare a sursei de alimentare ATX12V lansat de Intel în 2000 nu mai este potrivit pentru a servi drept standard pentru tendințele actuale de proiectare a cipurilor. În 2019, Intel a început să lucreze la o nouă specificație, iar în 2021, a fost lansată oficial specificația pentru surse de alimentare ATX12VO pentru surse de alimentare de 12 V cu eficiență mai mare. Transformatorul principal al sursei de alimentare are un singur canal de ieșire de +12V pentru a reduce uzura bobinelor de +5V și +3,3V, pentru a simplifica cablarea internă a sursei de alimentare și pentru a optimiza ventilația și răcirea pentru a reduce generarea de căldură și îmbunătățirea eficienței conversiei puterii. Toate acestea aduc o reformă majoră surselor de alimentare ATX.

Noul ghid de proiectare ATX12VO a ridicat cerințele de eficiență a conversiei puterii la același nivel ca și certificarea 80PLUS Bronze, a adăugat o nouă definiție a modului alternativ de putere redusă (ALPM) și a specificat că +12Vsb la eficiența de ieșire >230mA nu ar trebui să fie mai putin de 75%. În plus, viteza de control al temporizării semnalelor PWR_OK și PS_ON a fost accelerată. Ca legătură de semnal între sursa de alimentare și placa de bază, ghidul de proiectare ATX12VO specifică, de asemenea, că ondulația semnalului PWR_OK și PS_ON trebuie să fie <400mVp-p.

Unitatea dvs. de alimentare (PSU) respectă regulile de proiectare Intel ATX12VO? Sistemul de testare Chroma 8000 PSU este utilizat într-un laborator din Folsom, CA pentru a testa un total de 13 articole de PSU ATX12VO, inclusiv măsurarea automată a parametrilor de intrare/ieșire a PSU, eficiența și sincronizarea semnalului. După ce a trecut testul de certificare a sistemului Intel Chroma 8000, modelul PSU poate fi listat pe lista de surse de alimentare testate de la Intel.

Puteți descărca ghidul de testare ATX12VO de pe site-ul oficial Intel pentru a afla mai multe despre serviciul de testare Intel și despre configurația sistemului de testare ATX12VO de la Chroma. Dacă sunteți interesati de configurația sistemului de măsurare și de testare a puterii ATX12VO, vă rugăm să vizitați site-ul nostru web și să lăsați informațiile dvs. de contact, vom fi bucuroși să vă stăm la dispoziție și să discutăm despre nevoile dvs. de testare ATX12VO.

Switching Power Supply ATS Model 8000

S.C. EE TEST S.A.
B-dul Industriilor, Nr.4
Timisoara, Romania 300714
Telefon: 0256-491.154
Fax: 0256-493.468
E-mail: eetest@eetest.ro

Ne gasiti si pe  Facebook